HLR Utbildning Nynäshamn

Hjärt- och lungräddning på vuxna, HLR Utbildning Nynäshamn

Road to sea, Nynäshamn - Sweden

Vid ett hjärtstopp utanför sjukhus är en nyckelfaktor för överlevnad att hjärt- och lungräddning kan sättas in direkt, innan ambulansen har hunnit till platsen. Det är därför helt avgörande att så många som möjligt i samhället kan utföra hjärt- och lungräddning, samt koppla upp och använda en hjärtstartare.

Forskning pågår hela tiden, varför vi tycker att det är viktigt att våra instruktörer är certifierade av Svenska rådet för hjärt- och lungräddning, och lär ut enligt de senaste råden. De nya riktlinjerna som används idag uppdaterades senast hösten 2021.

HLR instruktör

Praktisk träning – HLR Utbildning Nynäshamn

Den viktigaste delen i utbildningen är de praktiska övningarna där du får utföra alla handgrepp tillsammans med en instruktör i kontrollerad miljö. På det sättet kan du få in handgrepp, tempo och kraft i muskelminnet och kunna plocka fram det även i en mycket stressig situation. 

Vi använder oss av professionella Little Anne dockor som möjliggör bästa träning för kompressioner och inblåsningar. Våra instruktörer är självklart certifierade av Svenska rådet för hjärt- och lungräddning, och utbildningen baserar sig på den senaste vetenskapen på området.

Innehåll HLR Utbildning

Vi börjar kursen med ungefär 30 minuters teori. Då går vi igenom syfte och mål med hjärt- och lungräddning, och även handlingsplanen där det ingår att kontrollera livsfarligt läge, medvetande och andning på personen, samt hur det går till att ringa ett samtal till 112.

Resten av utbildningen är fokuserad på de praktiska övningarna. Med dockor så får ni träna på kompressioner och inblåsningar i olika övningar, samt att använda hjärtstartaren. 

Vi avslutar HLR utbildningen med att gå igenom teknik för luftvägsstopp.

Villkor HLR Utbildning

Pris för en HLR utbildning ligger på 5795 kr (exkl. moms).

Vi följer HLR rådets riktlinjer om max 12 deltagare per instruktör.

En instruktör kommer till er arbetsplats, och kursen tar två timmar.

Skicka en förfrågan

Varukorg