HLR Utbildning Barn - Nynäshamn

Hjärt- och lungräddning. HLR Utbildning Barn i Nynäshamn

Road to sea, Nynäshamn - Sweden

Hjärt- och lungräddning på barn skiljer sig i handgrepp och utförande jämfört med vuxna. Skillnaderna i riktlinjerna beror dels på olikheter i fysik, men också på de underliggande orsakerna till hjärtstoppen. Den här kursen är speciellt inriktad på hjärt- och lungräddning på barn, och lämpar sig särskilt för exempelvis förskolor, eller andra verksamheter som hanterar barn och ungdomar.

Praktiska övningar – HLR Barn Nynäshamn

Riktlinjerna skiljer sig något mellan barn 0-1 år, och barn 1-18 år. Vi använder oss av Baby Anne-, och Little-Junior dockor från Leardal, så att ni får möjlighet att få öva ordentligt på båda teknikerna. Våra instruktörer är självklart certifierade av Svenska rådet för hjärt- och lungräddning, och utbildningen baserar sig på den senaste vetenskapen på området.

Innehåll HLR Utbildning Barn

Vi börjar kursen med ungefär 30 minuters teori. Då går vi igenom syfte och mål med hjärt- och lungräddning, och skillnader mellan vuxna och barn. Vi går även igenom handlingsplanen där det ingår att kontrollera livsfarligt läge, samt medvetande och andning på barnet, och hur det går till att ringa ett samtal till 112.

Resten av utbildningen är fokuserad på de praktiska övningarna. Med dockor så får ni träna på kompressioner och inblåsningar i olika övningar, både på spädbarn och äldre barn, samt att använda en hjärtstartare. 

Vi avslutar HLR utbildningen med att gå igenom teknik för luftvägsstopp.

Villkor HLR Utbildning Barn

Vi följer HLR rådets riktlinjer om max 12 deltagare per instruktör.

En instruktör kommer till er arbetsplats, och kursen tar två timmar.

Skicka gärna in en förfrågan och få ett personligt förslag på pris och upplägg. Vi anpassar så klart alltid utbildningen för att den ska passa er verksamhet.

Skicka en förfrågan

Varukorg