Första Hjälpen Utbildning - Nynäshamn

Utbildning i hjärt- lungräddning, samt livräddande första hjälpen i Nynäshamn

Road to sea, Nynäshamn - Sweden

Utbildningen Första Hjälpen och HLR, fokuserar på livshotande sjukdomstillstånd och olycksfall, och utgångspunkten ligger i Första Hjälpens bedömningsmodell L-ABCDE. Ni kommer att få lära er att identifiera livshotande sjukdomar och tillstånd, stoppa livshotande blödningar och utföra hjärt- lungräddning. Fokus ligger på bedömning, samt livsuppehållande åtgärder för att öka chansen till överlevnad fram tills ambulansen har kommit till platsen.

Företagsanpassad utbildning i Första Hjälpen – Nynäshamn

Vi förstår att olika verksamheter kan ha lite olika behov när det gäller en utbildning i Första Hjälpen. Kortfattat kan man säga att det finns två olika utbildningstyper. En standardiserad utbildning som innehåller alla de Första- Hjälpen delar som HLR-Rådet inkluderar i sin utbildningsplan. Och en där vi anpassar utbildningen helt efter era behov. Det kan ju till exempel vara så att man arbetar i insdustrimiljö, och behöver ett fokus på fallolyckor, klämskador och blödningar, medan man i en kontorsmiljö kanske vill lägga ett större fokus på hastigt insjuknande. 

Förutom dessa utbildningar så utbildar vi så klart även i Elskador och Barnolycksfall.

Innehåll Utbildning Första Hjälpen

Utbildningen i Första hjälpen fokuserar på livshotande tillstånd och livräddande åtgärder. Kursen baseras på Första Hjälpens bedömningsmodell L-ABCDE.

Efter genomgång av bedömningsmodellen fortsätter utbildningen med hjärt- lungräddning. Här går vi igenom kontroll av, medvetande och andning, samtal till 112 och praktiska övningar med övningsdockor och hjärtstartare. 

Resten av utbildningen är fokuserad på fysiska trauman, så som akuta blödningar, drunkning och luftvägsstopp, samt hastigt insjuknande i  till exempel stroke, hjärtinfarkt, diabetes, allergi, epilepsi och astma.

Vi anpassar gärna utbildningens innehåll så att den passar ert företag.

Villkor Utbildning Första Hjälpen

Vi följer HLR rådets riktlinjer om max 12 deltagare per instruktör.

En instruktör kommer till er arbetsplats, och kursen tar 4  timmar.

Skicka gärna in en förfrågan och få ett personligt förslag på pris och upplägg. Vi anpassar så klart alltid utbildningen för att den ska passa er verksamhet.

Skicka en förfrågan

Varukorg