HLR Utbildning Mariefred

Hjärt- och lungräddning, HLR Utbildning Mariefred

Mariefred, Sweden

Varje år drabbas 6000 personer i Sverige av plötsligt hjärtstopp i vardagen. I de flesta av dessa fall är det någon som ser när det händer. Om HLR sätts in omedelbart och en hjärtstartare kan kopplas på under de första minutrarna efter ett hjärtstopp så ökar överlevnadschansen dramatiskt.

HLR innebär att man ger hjärtat och lungorna hjälp att fungera tills ambulansen kommer. Utan syre minskar snabbt chansen att överleva, och det är därför helt avgörande att så många som möjligt i samhället kan utföra hjärt- och lungräddning, samt är trygga med att koppla upp och använda en hjärtstartare.

HLR instruktör

Praktisk träning – HLR Utbildning Mariefred

Det viktigaste som du får med dig från en kurs i hjärt- och lungräddning är självförtroendet att våga agera. Vi tränar på dockor i en trygg miljö så att du har verktyg att plocka fram när du hamnar i en krissituation. Dessutom övar vi alltid med hjärtstartare så att ni själva får placera elektroderna och följa hjärtstartarens instruktioner genom alla steg. Alla kan utföra hjärt- lungräddning, och alla kan använda en hjärtstartare.

Rätt kunskap kan göra hela skillnaden i en nödsituation

Fokus under utbildningen ligger på ditt och dina kollegors lärande. Det är lätt att göra rätt och det är det ni ska känna när ni går därifrån. För att lyckas med det så blandar vi en teoretisk förståelse för händelseförloppet med praktiska övningar. Ni får arbeta både ensamma och i grupp med andra för att kunskapen ska sitta både i kropp och minne. 

Vi förstår att hjärt- lungräddning väcker många frågor, och våra instruktörer är vana att berätta, och svara på de flesta funderingar som kan uppstå.

Innehåll HLR Utbildning

  • Om plötsligt hjärtstopp, och syfte och mål med hjärt- lungräddning.
  • Kontroll av säkerhet på olycksplats
  • Kontroll av medvetande
  • Skapa fri luftväg och kontroll av andning
  • Samtal till SOS alarm
  • Praktisk hjärt- lungräddning
  • Praktisk och teoretisk användning av hjärtstartare
  • Luftvägsstopp

Villkor HLR Utbildning

Vi följer HLR rådets riktlinjer om upp till 12 deltagare per instruktör.

En instruktör kommer till er arbetsplats, och kursen tar två timmar.

Skicka gärna in en förfrågan och få ett personligt förslag på pris och upplägg. Vi anpassar så klart alltid utbildningen för att den ska passa er verksamhet.

Skicka en förfrågan

Varukorg