HLR med hjärtstartare

Hjärt- och lungräddning på vuxna, HLR

Vid ett hjärtstopp utanför sjukhus är en nyckelfaktor för överlevnad att hjärt- och lungräddning kan sättas in direkt, innan ambulansen har hunnit till platsen. Det är därför helt avgörande att så många som möjligt i samhället kan utföra hjärt- och lungräddning, samt koppla upp och använda en hjärtstartare.

Forskning pågår hela tiden, varför vi tycker att det är viktigt att våra instruktörer är certifierade av Svenska rådet för hjärt- och lungräddning, och lär ut enligt de senaste råden. De nya riktlinjerna som används idag uppdaterades senast hösten 2021.

Den viktigaste delen i utbildningen är de praktiska övningarna där du får utföra alla handgrepp tillsammans med en instruktör i kontrollerad miljö. På det sättet kan du få in handgrepp, tempo och kraft i muskelminnet och kunna plocka fram det även i en mycket stressig situation. 

Vi använder oss av professionella Little Anne dockor som möjliggör bästa träning för kompressioner och inblåsningar. Våra instruktörer är självklart certifierade av Svenska rådet för hjärt- och lungräddning, och utbildningen baserar sig på den senaste vetenskapen på området.

Läs gärna mer om riktlinjerna för utbildningen på hlr-rådets hemsida.

Har du fler frågor? Kontakta oss gärna för personlig support.

  • 5 795 kr (exkl. moms)
  • Upp till 12 deltagare per grupp
  • 2 timmar
  • På eran arbetsplats

Skicka en förfrågan

Syfte och Mål med utbildningen

L – Livsfarligt läge

A – Andningsvägar

B – Bedöm andning

Att ringa 112

Hjärtstartare

Praktisk Hjärt-& Lungräddning

Luftvägstopp

HLR-rådets intyg på genomförd utbildning

Sagt om oss

Så gör du om din bebis sätter i halsen

HLR Instruktör

“När ett litet barn sätter i halsen handlar det om minuter. Det är otroligt tidskänsligt för att personen ska överleva”

Tidningen skrev tidigare om Matheuz, 9 mån, som höll på att kvävas till döds på en plastbit. Han hade tur som blev räddad av Joacim, 35 år, som själv läst på hur man gör hjärt- och lungräddning. Men det är inte alltid lätt att veta hur man ska agera i en krissituation….

Läs hela artikeln på Eskilstuna-kuriren

HLR barn
Varukorg